Hoe stel je een goedkoop interieur samen?

Helaas is het inrichten van een woonkamer vaak een dure grap, dit komt omdat je een aantal grote meubels nodig hebt. Je hebt sowieso een bank, kast, verlichting, salontafel en nog wat andere dingen nodig. In dit artikel lees je hoe je op een goedkope manier je interieur samen kunt stellen.

Woonplan

Begin altijd met een woonplan. Beschrijf wat je allemaal echt nodig hebt en wat aanvullingen zijn. Wanneer je zomaar spullen begint te kopen zul je veel impulsaankopen doen. Hier kun je achteraf misschien niet tevreden over zijn. Zorg dus dat je een goed plan hebt. Ga eventueel op zoek naar plaatjes van meubels die je mooi vindt. Zo kun je een stijl kiezen die bij je past en daaraan vasthouden als je daadwerkelijk de spullen gaat kopen.

Wanneer je op de kosten wilt gaan letten is het vooral belangrijk dat je geen overhaaste beslissingen maakt. Koop eerst de basis, dit zijn de grote meubels, en ga daarna pas kijken naar decoraties.

Waar ga je winkelen?

Kijk eerst eens wat je allemaal al hebt. Oude spullen waar je misschien op uitgekeken bent in je huidige interieur kunnen in combinatie met wat nieuwe spullen vaak erg leuk worden. Heb je bijvoorbeeld een leuke oude bank? Combineer deze dan met een leuk design fauteuil. Oude kasten kun je misschien opnieuw leven in blazen door er een leuke kleur op te verven. Stoelen kun je zelf opnieuw bekleden met een stof die beter bij je nieuwe interieur past.

Let erop dat je niet teveel decoraties koopt, hier kun je veel geld op besparen. Wanneer je de basis hebt komt de rest vanzelf wel. Accessoires kun je ook kopen wanneer je iets tegen komt, in plaats van dat je op zoek gaat.

Inrichten

Probeer eens op een andere manier te beginnen met het inrichten van de woonkamer. Kies er bijvoorbeeld voor om eerst de bank in het midden van de ruimte te zetten en ga daarna kijken hoe je dit dan goed in kunt richten. Wanneer je de meubels meteen allemaal tegen de muur zou zetten krijg je al snel een standaard inrichting.