Trends voor 2023: 3 modellen om jouw huis in te richten

Eetkamers kunnen de perfecte omgeving zijn voor speciale gelegenheden thuis. En meubeldesign zorgt ervoor dat we zelfs in compacte woningen een ongelooflijke ruimte kunnen creëren.

Met dat in gedachten, presenteren wij hieronder een lijst van eettafel opties die alles te maken hebben met de trends gewezen voor decoratie 2023. Laat je inspireren door de voorbeelden en kies het exemplaar dat het best bij jouw interieur past.

1. Retro tafels

Een zeer actuele decoratietrend, die in 2023 terugkeert, is de retrostijl. De eettafels die dit visuele concept volgen, vertonen meestal enkele kenmerken van lijnen en materialen die verwijzen naar voorbije modes.

Het is het geval van het gebruik van gelakt hout in hoogglans, ook de begeleiding van metalen stoelen of met fluwelen bekleding in tinten van oranje, blauw, groen en meer.

Denkend aan compacte kamers, kan dit type set heel voordelig zijn. Want de kleuren zijn zachter, wat de decoratie gezelliger maakt. Bovendien zijn de stoelen smaller, zodat ze minder ruimte innemen.

2. Epoxy tafels

Dit model tafel is een van de grote weddenschappen voor 2023. De suar epoxy tafel op maat transformeert elke omgeving en creëert tegelijkertijd een warme en moderne sfeer.

Met hars bekleed hout kan elegantie toevoegen aan de ruimte, of het nu gaat om lichtgekleurd hout of om donkere kleuren. Wanneer ze met de hand worden gemaakt door bekwame ambachtslieden, zijn de mogelijkheden voor ontwerpinnovatie onbeperkt en kunnen ze tafels nog mooier maken.

Houten tafels kunnen ook enorm helpen om binnenshuis een gevoel van natuur te creëren. Hars is ideaal voor vele kleuren, en de aantrekkelijke texturen en patronen van hout zijn een ideale manier om dit te bereiken.

3. Industriële tafels

De industriële stijl is de laatste jaren ook erg in de mode. Zijn moderne en ontspannen look trekt mensen aan die een meer gedurfde woninginrichting wensen, met ongewone kenmerken.

Het leuke aan deze tafels is dat ze vaak gemaakt zijn van duurzame materialen – zoals ruw sloophout. En ze kunnen ook vergezeld gaan van stoelen in verschillende stijlen.

Afhankelijk van het project kunt je een tafel gebruiken met alleen rechte lijnen, in natuurlijk hout met een eenvoudige transparante vernis afwerking. Maar we mogen de prachtige tafels met metalen poten niet vergeten, die doen denken aan werkbanken in fabrieken en industrieën.