Chinese meubels in uw interieur

Antieke Chinese meubels zijn al decennia lang erg populair in verschillende interieurs.chinese kasten Chinese meubels kunnen erg goed gecombineerd worden met verschillende interieurs en passen ook erg goed bij een modern interieur. Het komt steeds vaker voor dat er op het gebied van interieurs combinaties ontstaan tussen moderne en westerse interieurs.

Door de mooie afwerking, details en vaak opvallend kleurgebruik kunnen de meeste Chinese meubels in een interieur vaak echt als een eyecatcher dienen.

Chinese bruidskasten

Chinese meubels zoals Chinese kasten worden gemaakt van vele verschillende houtsoorten, waaronder bijvoorbeeld massief notenhout. De traditionele Chinese bruidskast is een goed voorbeeld van een kast die als echte eyecatcher in uw woning kan staan. Deze kasten werden vaak op maat besteld bij een meubelmaker door de ouders van een aanstaande bruid. Deze kast kon in allerlei kleuren, materialen en uitvoeringen gemaakt worden, maar de meest voorkomende kleuren zijn rood en zwart. Bijna alle Chinese bruidskasten worden met de hand gemaakt. Daardoor weet u zeker dat wanneer u een Chinese kast in huis haalt, u een uniek stuk heeft, dat u nergens anders zal aantreffen. Kenmerkelijk aan de traditionele Chinese bruidskasten is dat zij vaak werden voorzien van een rond ijzeren beslag op de voorkant van de kast. Wanneer de ouders van de bruid de kast aan het bruidspaar gaven, was dit ook een symbolisch geschenk waarbij het cirkelvormige beslag staat voor eenheid en eeuwigheid.

Chinese tv meubels

Wanneer u graag een Chinese kast als tv meubel wilt gebruiken, moet u eigenlijk niet op zoek gaan naar een Chinese tv meubel, maar meer naar een Chinese dressoir kast. Deze dressoirkasten zijn er ook in allerlei verschillende uitvoeringen te vinden. Wanneer u de Chinese dressoir kast als tv meubel gaat gebruiken, kunt u het beste een laag model zoeken, waarbij onderin het meubel eventueel ruimte is voor het plaatsen van bijvoorbeeld een dvd speler of andere apparatuur. De dressoirkasten zijn er vaak in uitvoeringen met 2 tot 4 compartimenten met openslaande deurtjes. Op deze deurtjes is ook vaak het ronde ijzeren beslag verwerkt. Sommige dressoirkasten werden gemaakt met lades boven of ander de compartimenten met openslaande deurtjes. Daarnaast werden er soms ook dressoirkasten gemaakt met enkele open vlakken, waar slechts een plank in werd verwerkt. Dit is natuurlijk het meest ideaal voor een televisiemeubel, wanneer u ook nog andere aparatuur onder de tv wilt plaatsen.