Solid Surface als duurzaam product voor interieurbouwers

Solid Surface is een handgemaakte kunststof. Het op basis van een speciale polyesterhars gemaakte materiaal wordt vooral gebruikt in badkamers en keukens. Maar ook voor bijvoorbeeld toonbanken en balies in winkels, bij zorginstellingen en in de horeca. Denk hierbij aan winkelinrichting, tafels en vensterbanken. Je kunt het zelfs als bekleding van je gevel gebruiken. Het materiaal is niet poreus en vochtbestendig. Hierdoor vergt het weinig onderhoud.

Duurzaam

Tegenwoordig denken we allemaal na over de keuzes die we maken. Vooral of de materialen die we gebruiken duurzaam zijn. Solid Surface is zeer duurzaam. Het materiaal gaat erg lang mee en behoeft nauwelijks onderhoud, zeker niet met chemische middelen. Het materiaal heeft geen naden, geen poriën waar vuil in kan gaan zitten.

Voordelen Solid Surface

De voordelen van dit materiaal zijn legio. Behalve dat het vochtbestendig is, is het materiaal bestand tegen chemische stoffen en is het sterk materiaal. Bovendien is het te maken in elke vorm die je wenst. Door de vloeibare grondstoffen in mallen te spuiten kunnen ze het in elke vorm produceren, kijk voor meer informatie op de website van Marlan. Het duurzame oppervlaktemateriaal gaat vaak jaren mee en is dus een goede investering in je badkamer of keuken. Mocht het materiaal toch een kleine beschadiging oplopen, is het eenvoudig te repareren. Grote voordeel ten opzichte van kunststof is, dat het materiaal beter beschermt tegen schimmels en bacteriën (omdat het oppervlak helemaal dicht is), gaat langer mee en is krasbestendiger.

Uitvoering

Solid Surface is verkrijgbaar in elk gewenste kleur en in elke gewenste vorm. Het is ook niet voor niets dat interieurbouwers graag met dit materiaal werken. Het materiaal past in ieder interieur en is heel goed te combineren met verschillende soorten hout en roestvrijstaal.

Gebruik van Solid Surface

Solid Surface wordt steeds vaker toegepast in de badkamer en in de keuken vanwege de mogelijkheden van het materiaal. De Solid Surface lijkt op marmer en graniet, echter is stukken lichter en het materiaal voelt veel warmer aan. De luxe uitstraling van het materiaal geeft vaak een extra dimensie aan je interieur. Ook de bouwers en ontwerpers van campers en jachten maken graag gebruik van Solid Surface. Vaak is het hier letterlijk schipperen met ruimte. Doordat het materiaal in elk gewenste vorm en kleur geleverd kan worden is het uitermate geschikt voor deze sector. Voor de jachtbouw heeft het ook het grote voordeel dat het sterk en absoluut vochtbestendig is.