De voordelen van een open uitstraling in het interieur van je woning

Ben je bezig met het bouwen van een nieuw huis of kan je huidige woning wel een oppepper gebruiken? Dan kan het zijn dat je beter voor nieuwe deuren kiest die de woning een wat opener uiterlijk geven dan voorheen het geval was. Dit effect kun je met glazen deuren bereiken. Glazen deuren winnen de laatste tijd dan ook zeker aan populariteit. 

Meer licht met glazen deuren in huis

In wat oudere woningen tref je doorgaans dichte deuren aan in donkere kleuren. Vroeger werden vaak ruimtes van elkaar gescheiden door dichte deuren waar geen enkel glas aan te pas kwam en er dus ook geen extra licht doorheen kwam. Wil je je woning een open uitstraling geven dan kun je dit doen door voor glazen deuren te kiezen. Hiermee kun je beter van het ene in het andere vertrek kijken en doet de woning meteen ook groter aan. Een glazen deur kan in elk bestaand kozijn geplaatst worden ongeacht van welk materiaal dit gemaakt is. 

Voordelen van glas

Ben je op zoek naar een glazen aanslagdeur op maat? Een glazen deur heeft de volgende voordelen. Zo krijg je om te beginnen meer licht in de vertrekken in de woning en heb je minder snel een lamp nodig. Daarnaast zorgen deuren van glas voor een optisch effect en lijkt de ruimte groter dan met een dichte deur. Een glazen deur doet luxe aan en kan in iedere ruimte gebruikt worden. Kies je voor semi transparant glas dan kan er wel licht door maar kun je niet in de andere ruimte kijken zodat de privacy toch gewaarborgd is. Ideaal voor bijvoorbeeld een badkamerdeur. Een glazen deur werkt daarnaast geluiddempend en tochtwerend zodat je geen last hebt van geluiden uit een andere ruimte of op de tocht zit. 

Voor iedere ruimte een geschikte glazen deur

Een glazen deur wordt gemaakt van speciaal veiligheidsglas, zodat deze lang mee kan gaan en de kans op breken of beschadigingen minimaal is. De deur is ook makkelijk schoon te maken zodat het altijd hygiĆ«nisch is in huis. Glazen deuren worden derhalve ook veel toegepast in bedrijven waar hygiĆ«ne belangrijk is. Met een glazen deur heb je veel mogelijkheden en toepassingen. Omdat de deuren in veel uitvoeringen te koop zijn is er nagenoeg altijd wel eentje te vinden die naar je smaak is en die ook goed bij de rest van het interieur past.