Hoe kies ik een nieuwe vloer?

Een nieuwe vloer kiezen, hoe doe je dat? Of je nu gaat verhuizen of je huidige woning wilt opknappen. De keuze van een nieuwe vloer vormt de basis van je nieuwe interieur. Het keuze in materialen en kleuren van vloeren is zo groot, dat wij snappen dat een keuze maken er lastig is en daarom geven wij je graag wat richtlijnen, zodat je zelf een goed overwogen keuze kan maken, zodat jij de juiste vloer kiest.  

Denk aan kleur

Hout is er in verschillende kleuren. Bij een wandeling door het bos zie je al tal van verschillende kleuren hout. Als je op zoek bent naar een ruimtelijke uitstraling, kies dan voor een lichte vloer. Dit past ook prima bij kleine ruimtes. Houten vloeren gaan lang mee en met de juist onderhoudsolie kun je nog extra invloed uitoefenen op de kleur van de vloer, wanneer deze je niet meer bevalt.  

Breedte plank

Smalle planken geven weer een hele andere uitstraling dan brede planken. Dus dat is ook iets waar je over na kunt denken. Bij kleine ruimtes passen smaller planken beter terwijl brede planken juist weer goed passen in een grote ruimte. 

Hoe wil je de vloer leggen?

De meeste mensen kiezen voor een scheepsdekvloer, met rechte planken. Maar de visgraatvloer bestaat al eeuwen en wordt elk jaar steeds weer populairder onder de Nederlandse consumenten. Hetzelfde geldt voor de Hongaarse punt en Versailles panelen. 

Budget

De verschillen in prijzen van houten vloeren zijn erg groot. Wanneer het budget minimaal is heb je vaak ook al een mooie houten vloer met rechte planken. Visgraat vloeren zijn daarentegen weer duurder, maar de verschillen zijn kleiner geworden, doordat visgraat vloeren tegenwoordig ook fabriekswerk zijn in plaats van handwerk. 

Waar kan ik terecht voor een betaalbare vloer?

Iedere consument wil natuurlijk een prachtige vloer die helemaal past in het interieur van zijn of haar huis. Die vloer moet van hoge kwaliteit zijn en je wilt er vast ook niet teveel voor betalen. Welke vloerenzaak is dan geschikt? Wij raden Cibo Vloeren aan. Zij hebben een breed assortiment houten vloeren in verschillende kleuren, maten, materialen en prijs.