Verlichting op kantoor vervangen?

LED verlichting voor op kantoor wordt steeds gebruikelijker. Echter zijn TL buizen op kantoren nog de meeste voorkomende variant van verlichting. Tegenwoordig zijn er nieuwe armaturen van LED die beter zijn dan TL buizen.

Voordeel ten opzichte van TL verlichting

Bij het vervangen van TL verlichting voor LED verlichting zullen er een aantal voordelen bij komen. Zo is het onder andere mogelijk met LED om te controleren of het licht goed verdeeld wordt. Door middel van een lens wordt een lichtstraal gecreëerd welke vervolgens door een diffusor gaat die al het licht gelijkmatig verspreidt. Dit zorgt ervoor dat er dus nauwelijks lichtstroom verloren gaat. Naast het juist verdelen van het licht, is het een ander voordeel dat de LED verlichting beschikbaar is in meerdere maten.

Controleer de fabrikanten

Bij LED verlichting zijn er helaas ook een aantal valkuilen. Deze kunnen echter nagegaan worden bij experts in LED verlichting. Sommige fabrikanten van LED lampen hebben betrouwbare data over de werking en uitkomsten van hun LED lampen. Echter zijn er nog steeds fabrikanten die hun gegevens niet hard kunnen maken. Uw leverancier of expert in LED verlichting kan u hierop attenderen.

Totstandkoming van de kostprijs

Het maken van LED verlichting is geen gemakkelijke klus. Zo kunnen alle LEDs niet op exact dezelfde wijze gemaakt worden. Dit wordt door het zogenaamde binning opgelost. Vervolgens worden alle LEDs gecontroleerd of ze dezelfde eigenschappen hebben. Aan de hand daarvan wordt gekeken welke LEDs dezelfde kleurweergave, kleurtemperatuur en lichtopbrengst hebben. Dit is een langdurige werkwijze. Dit zorgt er ook voor dat de aanschafprijs hoger is dan TL. Echter wordt dit uiteraard weer goed gemaakt door de lage verbruikskosten.

Waarom geen LED-TL buis?

TL buizen zorgen bij de meeste kantoren al jarenlang voor goede verlichting. Ze voldoen onder andere aan de Europese norm. Doordat het om een buis gaat, komt dit niet ten goede van de efficiëntie. Daarom is er ook niet gekozen voor een LED-TL buis. Met de nieuwe LED armaturen kan er efficiënter om worden gegaan met het licht.