Verschillende soorten vliegendeuren

Wie meer wooncomfort wil creëren in huis tijdens de warmere periodes van het jaar, kan alleen maar baten bij een zogenaamde vliegendeur of hordeur. Een dergelijke deur is de eerste linie van bescherming tegen ongewenste bezoekers in de woning zoals vliegen en muggen, die bij hogere temperaturen al snel de kop opsteken. Natuurlijk is er een groot aanbod aan vliegendeuren beschikbaar, waardoor de zoektocht naar precies het gepaste model voor jouw situatie nogal moeilijk kan zijn. Het volgende overzicht geeft enkele van de meest voorkomende vliegendeuren, alsook wat meer informatie over elk model. Op die manier vind je snel de deur die je nodig hebt!

Verschillende soorten vliegendeuren

Een hordeur is tegenwoordig wel een erg populaire voorziening in heel wat woningen, en dat heeft zo zijn redenen. Naast het feit dat zo’n deur de ruimte optimaal beschermt tegen insecten, draagt ze ook bij aan de look en feel van het huis. Een overzicht van enkele opties:

Een scharnier hordeur

Een hordeur met scharnieren is vooral handig als je op zoek bent naar een model dat lijkt op een gewone deur, maar wel extra bescherming biedt tegen insecten zoals muggen. Een dergelijk model kan eenvoudig in het deurgat geplaatst worden en komt in verschillende stijlen voor van landelijk tot modern.

Een plissé hordeur

Een vliegendeur met plissé is dan weer een goede aankoop als je de ruimte eerder een luxe look wil geven. De deur gaat open en toe als een harmonica, waardoor je er ook heel wat binnenruimte mee bespaart. Ten slotte past zo’n vliegendeur perfect in moderne stijlen.

Een inzet hordeur

Een andere mogelijkheid is een zogenaamde inzet hordeur, die je eenvoudigweg in en uit het deurgat kan plaatsen of wegnemen. Een dergelijk model is perfect voor wie wil kunnen wisselen tussen een open deur en een hordeur. Het installeren van zo’n type deur vraagt immers maar 5 seconden werk.

De beste oplossing vinden voor je woning

Hoewel bovenstaand overzicht nog maar enkele van de vele mogelijkheden weergeeft als je op zoek bent naar een hordeur, biedt het je toch al een duidelijk beeld van wat je van verschillende modellen kan verwachten. Kies je daarbij voor kwaliteit, dan kan je er zeker van zijn dat je hordeur lang meegaat en bijdraagt tot de look en feel van de woning. En dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen!