Wat is een keramisch parket?

De laatste trend in vloerbekleding is keramisch parket. Niet iedereen weet wat een keramische parketvloer nou precies inhoudt. Keramisch parket is simpel gezegd een tegelvloer met de vormgeving van een originele houten parketvloer. Een parketvloer geeft een huiselijke en warme sfeer aan het interieur. Door een keramische parketvloer te leggen heeft u veel minder onderhoud.

Kenmerken van keramiek

Keramiek heeft een aantal kenmerken om te verkiezen boven hout. Keramiek vergt weinig onderhoud, vervaagt niet, heeft een mooie glans en is duurzaam. Parket van keramiek heeft de uitstraling van een houten parketvloer, maar alle voordelen van stenen vloertegels. Esthetisch ziet een keramische parketvloer er hetzelfde uit als een traditionele parketvloer. Bij een vloer van keramiek zijn er echter wel voegen nodig. De voegen kunnen zeer smal worden aangebracht tussen de parket tegels en zelfs in een gelijke tint als de tegel worden gekleurd, zodat deze nauwelijks opvallen.

Modern en klassiek komen samen in één vloer

Een keramische vloer staat mooi in elke woonsfeer. Net als een houten parket zijn ook de keramische parket tegels in diverse kleuren te verkrijgen. Compleet met de herkenbare houtnerven en knoesten creëren deze keramische parkettegels een vloer met een hoogwaardige afwerking en een uitstraling van pure klasse. Een keramische parketvloer is op het moment een ware trend aan het worden. De luxe van de keramische vloer is weggelegd voor elke portemonnee. De Keramische parkettegels worden aangeboden in een uitgebreide prijsklasse. Ontdek ook de juiste keramische parketvloer voor de juiste prijs voor uw interieur.

Variaties in keramiek

Keramische tegels kunnen in verschillende variaties gelegd worden.

  • visgraat

  • mozaïek

  • halfsteens

Combineer keramische parket tegels in een mozaïek ligging met bijvoorbeeld marmer tegels voor een speels effect. Het visgraatmotief heeft ook veel charme en komt voornamelijk in een klassiek interieur goed tot zijn recht. Door de keramische parketdelen halfsteens te leggen kunt u uw kamer een optische illusie geven van breedte en lengte. Leg de keramische tegels in de breedte van een langwerpige kamer en de kamer zal vierkant en breder lijken. Wilt u de lengte benadrukken dan legt u de parketdelen ook in de lengte. Door de stenen diagonaal te leggen wordt juist een ruimtelijke effect behaald. Vergroot ook uw woongenot met een keramische parketvloer.