Landelijke jaloezieën

Een van de voordelen van landelijk wonen is privacy. Je woont vaak lekker beschut en hebt geen last van glurende voorbijgangers. Geen gordijnen nodig, zal je denken. Toch is een zekere vorm van zonwering onmisbaar. Als de zon ‘s zomers op het raam staat, maar ook om de warmte binnen te houden in de winter. Maar wat past er nou mooi in een landelijk interieur? Wat ons betreft zijn dat houten jaloezieën.

Houtsoorten

Het mooie aan hout is dat het natuurlijk is, en dat dus ieder product uniek is. Er bestaan veel verschillende houten jaloezieën. Materialen die worden gebruikt zijn Amerikaans Lindenhout, maar ook Bamboehout. Deze houtsoorten hebben elk een heel verschillende uitstraling. Lamellen van Amerikaans Lindenhout (ook wel Basswood genoemd) zijn vaak erg glad en hebben weinig reliëf. Bamboehout is sterk, mooi en duurzaam. Er zijn veel verschillende uitvoeringen mogelijk, waaronder ook de verweerde look ‘distress’ die erg mooi kan passen in een landelijk interieur.

Kleuren

De kleur van de jaloezieën is erg bepalend voor de uitstraling. Kies je bijvoorbeeld voor een warme houtskleur zal de ruimte ook een warme gloed krijgen. Het wordt aangeraden om bij de keuze van de kleur rekening te houden met de aanwezige kleuren in de ruimte. Heb je bijvoorbeeld een eikenhouten vloer of buffetkast, kies dan niet voor mahoniehouten jaloezieën. Wat erg populair is en ook juist in een landelijk interieur erg mooi staat zijn witte jaloezieën. Deze stralen een bepaalde rust uit die goed samen gaat met een rustige omgeving.