Design meubelen exclusief voor “CrowdHouse”

Wanneer je op blogs kijkt of op een beurs zie je vaak de meest bijzondere en mooie design meubels. Dat meubel kan weleens de ene zijn, waar je al jaren naar opzoek was. Het gedurfde design sprak je wellicht aan. Toch vind de producent dat er geen toekomst inzit. Hij neemt het in ieder geval niet in productie en nog sta je met lege handen.

CrowdHouse

Daarom is afgelopen week het initiatief CrowdHouse gestart. Dit initiatief stimuleert onbekende ontwerpen die je financieel kunt steunen, waardoor grote producenten deze toch op de markt brengen. Het voordeel hiervan is dat er niet meer wordt geproduceerd dan nodig. De bedrijven weten precies hoeveel afnemers er zijn waardoor er geen overschot blijft.

Dutch design week

Bij de Dutch Design Week stonden 18 prototypes bij de stand van het democratische designplatform. Deze kon je daar ter plekke steunen en bestellen.  In België bestaat al een dergelijk crowdsourchplatform. Dit heet Mookum, waar de klanten ook nog eens meedelen in de winst.

Exclusief

Door deze ontwikkelingen is het dus mogelijk om als consument design meubelen in huis te hebben die exclusief zijn voor alleen degene die hebben geparticipeerd in de ontwikkeling.