Landelijk interieur

De afgelopen jaren is de landelijk wonen trend flink aangewakkerd. De trend komt oorspronkelijk van het wonen in een landelijke omgeving. Bij deze trend moet je denken aan de rust en gezelligheid van het wonen op het platteland, wat gepaard gaat met mooie vergezichten, ruimte, luxe en privacy. Andere belangrijke kenmerken van het landelijk wonen zijn een zekere vorm van eenvoud en elegantie. Omdat het wonen in een landelijke omgeving niet voor iedereen haalbaar is, maar de landelijke trend wel erg gewild is, heeft de trend zich ook naar de stad verplaatst.landelijk wonen

De sfeer die wordt gecreëerd bij het landelijk wonen is eigenlijk het tegenovergestelde van de stress en spanningen van het stadse leven. Met een landelijk interieur willen mensen de rust, sfeer en stijl van het platteland in huis halen. Om deze sfeer te creëren is het belangrijk om de juiste kleuren en materialen te gebruiken. Veel gebruikte materialen zijn bijvoorbeeld gietijzer, katoen, linnen en hout. Daarnaast wordt er vaak gebroken wit en witgrijs gebruikt en worden deze gecombineerd met naturel kleuren.

Naast het creeren van sfeer en rust is een belangrijke reden voor de ontwikkeling van de interieur trend landelijk wonen de huidige crisis. In deze periode hebben mensen minder geld te besteden aan dure design meubels en kiezen daarvoor vaak voor goedkopere opties. De voorwerpen die bij een landelijk wonen interieur worden gebruikt komen regelmatig van tweedehands markten, waarbij producten voor een goede prijs kunnen worden opgekocht. Deze producten worden vaak omgedoopt tot brocante woonaccessoires. Ook tweedehands meubels zoals tafels en kastjes worden opgekocht en opgeschuurd of white wash geverfd.