Inbrekers actiever in donkere maanden

De mensen zijn al bezig met het klaar maken van hun woningen voor de winter. De kaarsjes worden op hun plaats gezet, extra lichtjes en het kachelhout wordt ingeslagen. Vaak zien ze iets over het hoofd. Criminelen zien namelijk ook extra kansen om in deze periode toe te slaan. Vooral tijdens de feestdagen is het feestmaal voor hen geopend.

Doelwit

Voor een inbreker is het simpel zijn doelwit uit te zoeken in de wintermaanden. Wanneer de lichten uit staan is er waarschijnlijk niemand thuis. De eerste keer kunnen ze kijken hoe ze het best binnen komen, de tweede keer is het alleen nog zaak om deze toegangsweg open te krijgen.

Voorkomen

Daarom is het ook raadzaam om in huis tijdschakelaars te plaatsen waarmee lichten ook op de juiste tijden aan kunnen bij bijvoorbeeld een vakantie. Daarmee houd u inbrekers op afstand. Ook is het onverstandig de deur te snel te openen. Dit geeft de “brutalere” inbrekers de kans om uw huis te betreden.

Keurmerken en alarm

Uw woning beveiligen? Wanneer u uw huis inbraak veilig wilt maken, is het van belang dat u de juiste investeringen doet. Zorg voor degelijke slotwerken aan uw deur. Daarnaast zullen alarmsystemen en veiligheidskeurmerken, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen, ook de nodige criminelen afschrikken. Inbraakpreventie bedrijven als Inbraakproof kunnen u hierbij uitstekend van dienst zijn!