Dierenhuiden in het interieur

In verschillende interieurs zien we tegenwoordig een trend om veelal gebruik te maken van natuurlijke materialen.Denk bijvoorbeeld aan Scandinavische of landelijke interieurs waarbij het gebruik van natuurlijke materialen vaak als een leidraad speelt bij de gehele inrichting. Voor de keuze van meubels wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, waarbij ook de natuurlijke vormen daadwerkelijk zichtbaar mogen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de populaire boomstamtafels, waarbij de robuuste vorm van de onbewerkte bast duidelijk naar voren komt in het design. Bij deze natuurlijke trend wordt natuurlijk ook vaak gekeken of de gebruikte materialen op een duurzame wijze verkregen zijn. scandinavisch-interieur

Dierenhuiden

Bij dierenhuiden in landelijke of Scandinavische interieurs moet je denken aan koeienhuiden, schapenvachten en soms ook rendiervachten. Sommige mensen schrikken hiervan al meteen af omdat dit niet aansluit bij de duurzame gedachten. Dit is alles behalve waar. De vachten en huiden die ter decoratie worden gebruikt zijn restproducten. De dieren worden dus niet speciaal geslacht voor de huid. In de etnische interieurs zien wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van speciale inheemse dierenhuiden. Denk bijvoorbeeld aan de huid van een springbok, antilopen of zebra.

Schapenvachten en koeienhuiden

koeienhuid

De meest voorkomende vachten en huiden in Nederlandse interieurs zijn toch wel schapenvachten en koeienhuiden. Zowel schapenvachten als koeienhuiden geven het interieur direct een boost op het gebied van sfeer en warmte. Door een mooie bruine schapenvacht op een witte stoel te leggen, wordt het wit direct gebroken en ontstaat er een heerlijke zachte zitplaats, die direct uitnodigd om in plaats te nemen. Met witte schapenvachten kunnen ook allerlei mooie settings worden neergezet. Leg één of meerdere schapenvachten over de bank en je bank wordt omgetoverd in een sfeervolle zachte zitting. Ook in de slaapkamer worden schapenvachten gebruikt bijvoorbeeld voor over het voeteneind of als vloerkleed zodat je ´s ochtends als je je bed uitstapt op een heerlijk zachte vloer stapt.
Koeienhuiden staan erg mooi op een vloerkleed op de typische witte houten vloer die vaak bij een Scandinavisch interieur worden gebruikt. Kies een koeienhuid van een mooie zwart-wit gevlekte koe of juist een mooie bonte huid. Je zult versteld staan van het effect van een mooie koeienhuid als vloerkleed! Schaapvaak.nl is een leuke webshop waar je terecht kunt voor schapenvachten en koeienhuiden. Omdat huiden en vachten unieke producten zijn, zijn bij Schaapvaak.nl ook alle producten uniek genummerd en gefotografeerd.