Welke vloer kies ik?

Bij het kopen van een nieuwe vloer zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Een nieuwe vloer moet mooi zijn, maar ook is het handig om een praktische vloer te kiezen, welke eenvoudig schoon te maken is en lang mee gaat. In dit artikel komen verschillende zaken aan bod die van belang zijn bij het kiezen van een nieuwe vloer.

Het budget

Wanneer je plannen hebt om een nieuwe vloer aan te schaffen, kun je het beste van te voeren vaststellen hoeveel je ongeveer zou willen uitgeven en wat het maximaal te besteden bedrag is. Op deze manier kun je makkelijker kuezes maken wanneer je zit te twijfelen over een eigenlijk te dure vloer. Hou er ook rekening mee, dat de prijs die je in de winkel ziet, niet de prijs is die je daadwerkelijk gaat betalen. Er zijn vaak allerlei extra kosten, denk bijvoorbeeld aan isolatie materiaal bij een laminaat vloer, plinten en het leggen. Wil je geld besparen, dan kun je er voor kiezen de vloer zelf te leggen. Op www.bouwgemak.nl lees je handige tips voor het leggen van een laminaat vloer.

Waar wil je een nieuwe vloer leggen?

Wil je een nieuwe vloer in de woonkamer leggen, dan kun je vrijwel alle soorten vloeren leggen, maar ben je op zoek voor een andere ruimte zoals de badkamer, dan kun je bepaalde soorten vloeren niet leggen. Tapijt of laminaat gaan meestal niet goed in een badkamer, alhoewel er de laatste tijd wel vochtbestendig laminaat op de markt dat ook in de badkamer gebruikt kan worden. Over het algemeen worden er voor de badkamer speciale badkamertegels gekocht. Heb je een open keuken, dan zul je er ook rekening mee moeten houden dat de vloer in de woonkamer waarschijnlijk doorloopt in de keuken. In de keuken wordt er vaker gemorst en kan er bijvoorbeeld nogal eens vet op spatten. Zorg hierbij dus voor een vloer die makkelijk schoon te maken en vochtbestendig is.

Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen er voor om een vloer met vloerverwarming aan te leggen. De vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloer ook in de winter lekker warm aan voelt. Natuurlijk kan

een vloerverwarming niet met elke soort vloer gecombineerd worden en brengt het extra kosten met zich mee. Hou hier rekening mee bij het bepalen van het budget en het aanvragen van offertes.

Wat is de beste vloer?

Er bestaan geen beste vloer. Voor sommige mensen is een tapijt ideaal en voor andere mensen is een gietvloer perfect. Iedere vloer heeft zijn eigen positieve en negatieve eigenschappen. Daarbij komt ook kijken dat elke vloer een andere look heeft. Kies de vloer die aansluit bij de rest van het interieur en jouw eigen smaak en let er goed op dat dit binnen jouw budget past.