Hoe lang gaat een pvc vloer mee?

30 jaar genieten van een pvc vloer

Investeren in een nieuwe vloer kost geld. Om die reden wil je uiteraard vrij lang genieten van een nieuwe aankoop. Het is met andere woorden een vrij goede basisgedachte om eerst zorgvuldig rond te kijken naar een duurzame vloerbodem die jarenlang meegaat. Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Een PVC-vloer Bergen op Zoom is één van de duurzaamste vloeren die je überhaupt kunt kiezen. Het is een van de hoofdredenen waarom pvc vloeren tegenwoordig zo populair zijn.

Een pvc vloer is duurzaam

Afhankelijk van de slijtlaag waarvoor je bij de aanschaf hebt gekozen, kan een pvc-vloer Bergen op Zoom makkelijk 30 jaar en meer meegaan. Wanneer de vloer meer intens wordt gebruikt, kan de levensduur iets korter zijn. Maar dit vertaalt zich niet in jaren. Een kwaliteitsvolle slijtlaag zorgt ervoor dat er door de jaren heen nauwelijks grote beschadigingen worden veroorzaakt. Het is een onomstootbaar feit dat pvc een heel stuk sterker voor de dag komt dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Het komt bovendien uiterst zelden voor dat een pvc vloer aan vervanging toe is door slijtage.

De duurzaamheid van pvc in klassen onderverdeeld

PVC vloeren zijn op de markt verkrijgbaar in verscheidene categorieën. Hoe hoger de kwaliteitsnorm wordt ingeschat, hoe duurzamer de vloer is. Als je bij aankoop van een pvc vloer kiest voor de beste kwaliteit en de vloer minder intens wordt gebruikt, gaat dit invloed hebben op de levenslengte van de vloerbodem. Een ander voordeel om te kiezen voor een pvc vloer is dat het milieuvriendelijk wordt geproduceerd. Je kan op beide oren slapen dat er geen schadelijke stoffen gaan vrijkomen na al die jaren.

Andere praktische voordelen van een pvc vloer

Een ander praktisch voordeel bij de aanschaf van een pvc vloer is dat het makkelijk is schoon te maken. Over het gebruik van water hoef je je geen zorgen te maken omdat pvc vloeren de positieve eigenschap hebben waterbestendig te zijn. De vloeren zijn trouwens in verschillende designstijlen en kleuren te verkrijgen. De combinatie met een vloerverwarming vormt overigens geen probleem.