Waarom je beter een woning kunt huren dan kopen

Veel mensen vragen zich af wat ze beter kunnen doen: een woning huren of een woning kopen? In veel gevallen stelt men dat het kopen van een woning beter is, maar in veel situaties kan huren ook ideaal zijn. In dit artikel gaan wij daar dieper op in, want wat is er zo voordelig aan het huren van een woning in vergelijking met kopen?

Je bent niet verantwoordelijk voor grote problemen

Het voordeel van huren is dat je alleen verantwoordelijk bent voor kleine problemen. Daarbij kun je denken aan het vervangen van licht en dergelijke. Maar mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van lekkage, dan ben jij daar niet verantwoordelijk voor maar de verhuurder. Deze moet dat dan regelen en dat is natuurlijk ideaal. Maar ook als je bijvoorbeeld problemen hebt met de cv-ketel of wat anders. Huren is omwille van die reden dus ideaal, want je loopt zelf niet tegen al die vervelende problemen aan.

Minder verzekeringen afsluiten

Een ander voordeel van huren is dat je minder verzekeringen hoeft af te sluiten. In Nederland is de verhuurder namelijk verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die schade dekt aan alles in de woning, behalve zaken die niet bewegen. Daar moet je wel een aparte verzekering voor afsluiten, dat is de inboedelverzekering. Let wel: kijk eerst wat al je spullen in totaal waard zijn. Als je weinig spullen van waarde hebt, dan is het niet altijd raadzaam om een dergelijke verzekering af te sluiten.

Meer keuze

Een ander punt is dat de woningmarkt in Nederland op zijn gat ligt. Als jij nu ergens een mooie woning of appartement wil aankopen, dan is de kans groot dat je een zeer hoge prijs gaat betalen op ook nog eens een locatie waar je misschien geen voorstander van bent. Als je huurt heb je dus ook nog eens veel meer keuze. Bovendien kun je ook weer veel sneller verhuizen, want het enige wat je hoeft te doen is de huur op te zeggen. Er zijn bijvoorbeeld Huurwoningen in Dinteloord bij – Bagro Vastgoed.