Tips voor een nieuwe, betaalbare inrichting

Of jij nu net een nieuw huis hebt gekocht en deze van top tot teen wil inrichten of gewoon als jij je huidige inrichting een makeover wilt geven. Met een nieuwe eettafel of een mooie nieuwe bank, kan jij je interieur er compleet anders uit laten zien. Maar een nieuwe inrichting kan al gauw een behoorlijk prijskaartje krijgen. Wij vertellen je over de populaire woonstijlen van dit moment en geven je stijlvolle, betaalbare tips.

Outlets en inboedels

Er zijn bedrijven die zich specifiek richten op de prijsjesjagende consument. Dit soort partijen stunten vaak met prijzen. Hier kan jij vaak mooie kasten, tafels en stoelen vinden voor een scherpe prijs. Daarnaast kan je sites zoals BVA in de gaten houden. Soms gaan er meubelzaken of andere bedrijven failliet die mooie meubels in hun inboedel hebben. Met een account op BVA kan jij meebieden op de verkoop van deze producten. Het vergt soms wat speurwerk en je kunt overboden worden, maar soms kan je hier voor een laag bod hele mooie meubels kopen.

De meeste meubelboulevards hebben ook vaak producten in de sale of verkopen de showmodellen in hun winkel voor een zacht prijsje.

De meubelboulevards afstruinen

Als je het leuk vindt om te shoppen, dan is de meubelboulevard echt iets voor jou. Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt? Dan kan je lekker kijken en vergelijken bij verschillende winkels en lijnen. Heb je niet een specifieke stijl? Of vind je het moeilijk om je huis zelf te stijlen? Dan vind je bij meubelboulevards ook totaalconcepten. Totaalconcepten zijn bepaalde lijnen of merken in een meubelzaak die verschillende meubels maken in een zelfde stijl.

Een goed voorbeeld van een totaalconcept is het merk XOOON. De XOOON meubels zijn gemaakt op basis van een minimalistische, industriële of scandinavische woonstijl. Bij XOOON kan je een eettafel kopen met bijpassende stoelen, een kast kopen die helemaal aansluit bij de salontafel die jij wilt of je volledige woning inrichten met de meubels van XOOON. Hartstikke fijn als jij niet zo goed weet wat bij elkaar past en bovendien is XOOON een goed, kwalitatief merk zonder een al te hoge prijs. Je vindt de meubels van XOOON, onder andere, in de Hoogenboezem woonwinkels.

Tweedehands meubeltjes

Vandaag de dag hoeft niet alles strak en vlekkeloos te zijn. Integendeel, robuuste tafels, steigerhouten tuinmeubelen en vintage vloerkleden zijn juist hartstikke hip. Bovendien hebben alle designer merken weer allerlei meubeltjes met een retro design uit de jaren ‘70 in hun collecties. Des te leuker om op zoek te gaan naar een tweedehands meubeltje dat helemaal past bij een minimalistisch design. Hiervoor hoef je niet alleen op Marktplaats te kijken, ook bij kringloopwinkels vind je veel leuke meubeltjes en accessoires die nog in goede staat zijn. Hier kan je de meubels voor een heel zacht prijsje inslaan. Is de kleur niet helemaal naar je wens? Dan kan je het zelf overschilderen en heb je voor een prikkie een uniek en stijlvol meubeltje in huis.

Een likje verf of nieuw stofje

Soms kan een klein detail een groot verschil maken. Net als je tweedehands meubeltjes, kan je ook je huidige meubels een andere look geven. Heb je een ouderwetse kast? Fris hem dan op door hem over te schilderen in krijtverf. Je kunt ook je tafel een keer opnieuw lakken of in een mooie donkere kleur overschilderen. Daarnaast kan jij je eetstoelen of je fauteuil ook opnieuw laten stofferen. Afhankelijk van de stof en het formaat of model van je meubelstuk, kan dit een heel betaalbaar alternatief zijn om je huis toch een andere look te geven. Bovendien weet jij al precies hoe lekker die relaxfauteuil zit.