Opzoek naar de geschikte dakmaterialen

Uw pand is toe aan een vernieuwd dak of u bent opzoek naar de geschikte dakmaterialen. Maar u weet niet wat de mogelijkheden zijn van zetwerk op maat? Zo is er genoeg keuze uit materialen. Maar welk materiaal gaat uiteindelijk voor de uitstraling van uw pand zorgen? En kan het ook exact nagemaakt worden zoals het origineel? Op deze vragen hebben wij de antwoorden klaar gelegd.

Wat is zetwerk op maat?

Zetwerk is in opkomst en word steeds vaker aangeboden bij dakgroothandels. Diverse materialen zijn op diverse manieren om te buigen en te realiseren voor uw dak met zowel scherpe als ronde hoeken. Let er wel op dat u opzoek gaat naar gespecialiseerde dakgroothandels. Want niet alle bedrijven bieden deze extra service aan.


Toepassingen van zinken zetwerk

Met de zetbank of kantbank is plaatwerk van verschillende materialen op maat te realiseren. Van hemelwaterafvoeren tot afdekkappen en windveren. En als u een beschadigd of verouderd dak heeft, kan het zelfs exact nagemaakt worden zoals het origineel om uw dak weer te laten stralen. Dit is allemaal mogelijk met zink zetwerk. Maar gaat u voor milieubewust of gaat u voor een moderne look?


De verschillen tussen zink en aluminium op maat

Voor een moderne look gaat u voor aluminium op maat. Dit materiaal heeft een glans, is vrijwel onderhoudsarm met een lange levensduur en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Voor een authentieke uitstraling en de milieubewuste keuze kiest u voor zink op maat. Het is ook nog eens gebruiksvriendelijk en vrijwel bestendig tegen weersomstandigheden. Als u een gelijke lijn wilt krijgen in het ontwerp, gebruikt u één materiaal in het gehele proces. Dit zorgt voor rust en een logischer ontwerp van het dak.

Advies over zetwerk en materialen

De dakgroothandels in uw buurt staan altijd klaar voor vragen en advies over zowel materialen als zetwerk. Want u wilt uiteraard het meest geschikte materiaal voor uw pand/woning. De mogelijkheden zijn ongelimiteerd en naast zink en aluminium zijn er nog genoeg andere materialen op maat te realiseren. Laat u vooral adviseren/informeren door gespecialiseerde vakmannen of doe onderzoek op aangeschreven websites.