De gietvloer: iedere ruimte, ieder interieur

Steeds meer mensen lijken voor hun woning te kiezen voor een gietvloer. Waar deze van oorsprong voornamelijk voor industrieel gebruik was, zien we hem meer en meer terugkomen in huishoudens. En dan niet eens per se in een industrieel interieur. Maar waarom zien we dit gebeuren?

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Een gietvloer past in bijna elk interieur, aangezien het in verschillende tinten en kleuren beschikbaar is, kan je dus veel kanten ermee uit. Een gietvloer is zeer gemakkelijk in gebruik, het onderhoud het schoonmaken ervan gaat zeer vlot en de vloer is vrij van huisstofmijt. Bij tegels heb je vaak voegen die moeilijk schoon te maken zijn, gelukkig heb je daar bij een gietvloer geen last van.

Voor welke ruimte kiezen voor een gietvloer?

Afhankelijk van de ruimte, kan de gietvloer een iets andere samenstelling hebben, denk maar aan een gietvloer in een garage tegenover een gietvloer in de woonkamer. Het gebruik is anders, dus vandaar de samenstelling ook kan verschillen, ook de afwerking kan verschillend zijn. In de woonkamer kan men al eens gaan voor een iets duurdere afwerking dan in de garage. Zo kunnen er al gauw verschillen in prijs optreden.

De gietvloer is waarschijnlijk duurder dan de tegel-vloer die je voor ogen had, maar doorgaans gaat een gietvloer veel langer mee en zo komt die in verhouding wel veel goedkoper uit dan een klassieke tegel-vloer.

Voor iedere ruimte kan je gaan voor een gietvloer, sommige ruimtes zijn door veel hoekjes en kantjes moeilijk te betegelen, vandaar dat een gietvloer de oplossing kan betekenen.

Hoe begin je eraan?

Een gietvloer kan je niet zelf leggen, er is heel wat expertise nodig om tot een mooi resultaat te komen. Als je de gietvloer zelf probeert te leggen, zal je al snel op een aantal problemen botsen. Zo kunnen er bijvoorbeeld al snel barstjes in komen en binnen de kortste tijd heb je een lelijke vloer. Op die manier zal je uiteindelijk duurder uitkomen dan dat je direct contact had opgenomen met een expert. Een goede adviseur én leverancier is in dit geval Van Hollandse Bodem.

Er zijn veel aanbieders van gietvloeren, allen met een licht verschillend aanbod. Daarom is het belangrijk om alles goed te vergelijken alvorens tot een beslissing te komen. Het is ook belangrijk om voor een bedrijf te kiezen dat een goede after-sale service aanbiedt. Het is namelijk belangrijk