Inrichting van een kantoor aan huis

De thuiswerkplek is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Steeds meer werkgevers bieden hun werknemers mogelijkheden om deels van hun werk vanuit huis te doen. Veel flexwerkers gebruiken thuis een speciaal ingericht plekje om daar te werken, dit is soms een hoekje van de woonkamer, maar soms ook een professioneel ingericht kantoor aan huis. Bij het inrichten van een kantoor aan huis is het belangrijk om aan een goede inrichting te denken. Zowel op de werkvloer als in huis, kan een goede kantoorinrichting bijdragen aan de productiviteit. Hieronder hebben we enkele tips uitgewerkt die je kunnen helpen bij het inrichten van een kantoor aan huis.

Doel van de ruimte

Ben je een flexwerker die zo nu en dan vanuit huis werkt, of ben je een zelfstandig ondernemer die een groot deel van de tijd thuis aan kantoor doorbrengt en soms zelfs ook zakenrelaties ontvangt? Het doel van de ruimte is belangrijk voor de manier waarop je de ruimte wilt gaan inrichten. Als flexwerker, kun je makkelijk een hoekje op een zolderkamertje inrichten, maar wanneer je zakenrelaties wilt ontvangen, zal dit wat lastiger gaan.

Kantoormeubels

Bij het kopen van kantoormeubels is het belangrijk om erop te letten dat je ergonomische kantoormeubels aanschaft. Zeker wanneer je veel tijd aan het bureau achter de computer doorbrengt, dan is een goede houding van groot belang. Een goede kwalitatieve bureaustoel is daarom een belangrijk investering. Zorg ervoor dat je een bureaustoel koopt die verschillende aanpassingsmogelijkheden heeft. Denk hierbij aan een in hoogte verstelbaar zitvlak, rugleuning en armsteunen. Het bureau zelf moet ook groot en hoog genoeg zijn. Een elektrisch verstelbaar bureau is de oplossing om een bureau precies op jouw afmetingen af te stellen. Tegenwoordig wordt er ook vaak gebruik gemaakt van sta-zit bureau’s. Deze bureau’s bieden mogelijkheden om zo nu en dan het zittend werken af te wisselen met staand werken.

Kasten

Een goed opgeruimde, geordende werkplek zorgt voor rust. Door rust te creëren, kun je vaak stukken productiever werken. Wanneer er allerlei papieren, kantooraccessoires en andere spullen op je werkplek rondslingeren, kan dat erg afleiden. Zorg voor voldoende opbergruimte door kasten te plaatsen. Er zijn verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan ladeblokken, roldeurkasten of draaideurkasten. Doe inspiratie en ideeën op bij online kantoormeubilair zaken zoals Officetopper.com. In de categorie kasten vind je onder andere vitrinekasten, dossierkasten, archiefkasten, draaideurkasten, brochurekasten etc.

Licht

Voldoende licht is erg belangrijk in een werkplek. Probeer ook een ruimte uit te kiezen waar ook een natuurlijke lichtbron is. Zorg er wel voor dat je ook mogelijkheden hebt om de ramen eventueel te bedekken, zodat er bij zonnige dagen de mogelijkheid is om het licht te weren.