Waarom een boxspringbed

Altijd goed slapen is een belangrijke basis voor het doorkomen van de dag. Of iemand goed slaapt is afhankelijk van een aantal factoren. Één van de belangrijkste factoren is het matras en het bed waarop geslapen wordt. Daarnaast is de boxspring in opkomst.

De letterlijke vertaling van de boxspring (of boxspring combinatie) is een doos met veren. De boxspring is populair omdat het een betere ondersteuning biedt ten opzichte van de traditionele lattenbode. Een boxspring is een combinatiebed. Het bestaat uit een onderbox met daar bovenop een royaal pocketveringsmatras. Na deze 2 lagen kan er naar wens nog een derde comfortlaag worden toegevoegd: de boxspringset.

Voordelen van een boxspring

Eigenlijk is er niet één duidelijke reden waarom een boxspringbed gekozen zou moeten worden. Het is een combinatie van factoren.
Er kan worden gedacht aan de combinatie dat het matras samen met de verende bedbodem wordt gecombineerd. Daarnaast zouden consumenten het prettig vinden dat de boxspring hoger ligt dan een gemiddeld bed. Vooral bij ouderen vergemakkelijkt dit het in- en uitstappen.
Door de open structuur lucht de boxspring goed wat zorgt voor een hygiënisch matras.

De boxspring is op te bouwen uit verschillende materialen die zorgen voor het gewenste effect.
In principe kan het met veel matrassen worden gecombineerd maar fabrikanten bevelen vaak pocketveringmatrassen aan. Een pocketmatras heeft goede ventilatie als voordeel maar is aan de andere kant onhygiënisch.

Nadelen van een boxspring

Enkele nadelen van een boxspring zouden kunnen zijn dat het een massief uiterlijk heeft. Daarnaast zijn de boxsprings vaak met stof bekleed. Wanneer dit dus vies is, is het moeilijk schoon te krijgen. Hetzelfde geldt voor stof.