Is er verschil tussen een whirlpool en een spa?

Iedereen die iets weet over wellness, heeft wel eens gehoord van een whirlpool en een spa. Maar zijn dit twee verschillende dingen? Er wordt vaak over beide gesproken als het gaat over wellness of producten die je thuis kunt laten plaatsen. Daarom denken veel mensen dat dit twee verschillende producten zijn. Dit is echter niet het geval.

Wat is een spa?

Het woord spa komt van ‘Sanus Per Aquam’, wat Latijn is voor gezondheid in het water. We hebben het over een spa als het gaat over een warmwaterbad dat is voorzien van massage waterstralen en vaak een bubbel mechanisme. Door de combinatie van het warme water en de masserende werking heeft een spa enorm veel gezondheidsvoordelen. Vandaar de naam. Een spa is enorm ontspannend, wat stress verlaagt, en is goed voor je spieren. Ook kan het enorm helpen voor mensen met rug- en nekklachten. Het woord spa is ook de naam die wordt gebruikt voor een kuuroord, waar je meerdere ontspannende behandelingen kunt laten doen.

Een whirlpool

Een whirlpool, oftewel een bubbelbad, is eigenlijk gewoon een synoniem voor een spa. De term whirlpool komt van de massage stralen die door een spa heen worden gepompt. Hierdoor ontstaat een soort waterkolk in het wateroppervlakte. Een spa en een whirlpool zijn dus feitelijk hetzelfde. Sommige mensen vinden whirlpool wat leuker klinken of gebruiken de term whirlpool omdat ze met een spa een kuuroord bedoelen. Het maakt voor je eigen wellness thuis dus niet uit of je vraagt naar een whirlpool of een spa. Een jacuzzi is weer een merknaam voor een spa/whirlpool.

Wellness thuis

Wil jij graag je eigen wellness thuis? Dan kun je ervoor kiezen om een spa/whirlpool aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een jacuzzi. Maar wat is een jacuzzi precies? Een jacuzzi is een merk bubbelbaden. Een bubbelbad is een warm bad met hierin massage waterstralen en bubbels. Wil je echt een uitgebreid wellnessresort thuis? Dan kun je er ook nog een sauna bij kopen. Zo heb je thuis altijd ontspanning na een lange werkdag. Dat is pas fijn thuiskomen. Ook is het erg goed voor je gezondheid om thuis regelmatig gebruik te maken van je whirlpool of sauna. Het vermindert stress en is goed voor je bloedsomloop.