Lekker slapen in je slaapkamer, ook met warm weer!

Een goede nachtrust tijdens de warmte is niet altijd zo gemakkelijk. Je gaat al snel liggen draaien en woelen en je wilt graag dat het wat koeler is. Daarom hier wat tips zodat je toch nog heerlijk in je boxspring kunt gaan liggen en de slaap kunt vatten!

Normaal verlies je veel warmte via je handen, je voeten en je hoofd. Normaal koelt je lichaam af tot ongeveer 4 uur in de morgen maar als de omgeving niet afkoelt is het voor je lichaam ook moeilijker af te koelen, zodat je last krijgt van de hitte.

Wie bedlinnen uit gaat zoeken doet er goed aan om beddengoed te kiezen welke uit een natuurlijke vezel bestaat. Zeker mensen die bijvoorbeeld op een traagschuimmatras of een ander synthetisch matras ligt doet hier goed aan, zo kan warmte namelijk beter afgevoerd worden.

Leg je kussen eens in de koelkast! Dat zorgt voor een heerlijke verkoeling!

Draag loszittende nachtkleding, vaak is katoen of zijde nog beter dan naakt slapen omdat deze natuurlijke stoffen er voor zorgen dat je huid droog blijft.

Frisse lucht doet wonderen. Een ventilator in bijvoorbeeld de hoek van de kamer of aan het plafond stimuleert de luchtcirculatie. Ramen en deuren open zetten kan ook voor een frisse doorluchting zorgen.

Om snel af te koelen kun je als je het warm hebt je handen en je polsen onder koud stromend water steken.

Wie toch nog erg veel problemen heeft om de slaap te vatten en zo wat slaap tekort komt kan in de middag een dutje doen.