Industriële slaapkamer inrichting

De industriële slaapkamer: een combinatie van stoer en gezellig

Als je een industriële slaapkamer inrichting bekijkt, is het net of het pand is behouden zoals het vroeger was, en de slaapkamer is er pas veel later in geplaatst. Dit komt omdat er in een industriële stijl veel oude elementen behouden worden. Wat eerst opvalt zijn bijvoorbeeld kale bakstenen muren, ijzeren balken of metalen fabriekslampen. Deze oude elementen geven meteen karakter aan de slaapkamer. Samen met de stoere meubelen en heel wat leuke accessoires creëer je een gezellige sfeer. En dat is toch wat we zoeken in een slaapkamer?

Zelf aan de slag gaan?

De industriële slaapkamer inrichting heeft het grote voordeel dat je met oude materialen een heel eind op weg kunt. Ben je een handige klusjesman, dan kun je je eens goed laten gaan en een persoonlijke uitstraling creëren. Zo kun je zelf van palletten of steigerhout een bed, kasten of rekken maken. Schuur de houten vloer en laat deze volledig blank of met een laagje verf met patine effect. Van een oude houten deur en een paar schragen knutsel je een bureau voor de jeugdkamer. Van takkenbossen of oude houten wijnvaatjes maak je hanglampen of tafellampen. Kun je lassen? Dan kun je bijvoorbeeld steigerbuizen tot een rek omtoveren. En zo kun je nog een tijdje doorgaan.

Industriële stijl is budgetvriendelijk en duurzaam

Je vindt genoeg spullen op rommelmarkten en in tweedehandswinkels die een leuke plaats in je slaapkamer kunnen krijgen. Een klusjesman weet wel van allerlei oude spullen iets nieuws te maken. Denk daarbij vooral aan natuurlijke en eerlijke materialen zoals hout, metaal en steen of beton. Een industriële stijl wordt vooral in lofts gebruikt, waar je meteen heel wat ruimte dient op te vullen. Denk daarom bij je inrichting aan grote spullen zoals grote lampenkappen, grote stationsklokken of grote affiches. Voor een kleine prijs kun je je kamer volledig aankleden. Deze spullen zijn duurzaam en je gaat er lang plezier aan beleven.

Kortweg kunnen we zeggen dat de industriële stijl ideaal is voor een klusjesman die zelf aan de slag wil gaan. Laat je fantasie gewoon de vrije loop, want dit kan in deze stijl!