De verrassende mogelijkheden van raamfolie

Je zou het misschien niet meteen denken, maar raamfolie heeft enorm veel mogelijkheden. Het is relatief betaalbaar en makkelijk aan te brengen. Gewoon de juiste lengte afknippen en plakken maar! Bovendien zijn er ontelbaar veel verschillende soorten met elk hun eigen toepassingen. Wil jij weten hoe raamfolie jouw huis tot the next level kan tillen? Lees dan vooral verder!

Praktische raamfolies

Er bestaan veel verschillende raamfolies die supernuttige eigenschappen hebben. Ten eerste is er bijvoorbeeld zonwerende folie, die je kan gebruiken in ruimtes in je huis die té zonnig zijn, bijvoorbeeld die bloedhete zolderkamer. Van deze raamfolie zijn twee varianten: de spiegelende raamfolie kaatst de zonnestralen terug naar buiten, terwijl de raamfolie het zonlicht filtert, waardoor het minder sterk binnenkomt. Ook kan raamfolie gebruikt worden om vervelende pottenkijkers geen kans te geven. Hiervoor kan inkijkwerende-, spiegel- of matterende raamfolie gebruikt worden. Indien je inbrekers geen kans wil geven, kan je je ramen beplakken met inbraakwerende folie. Van binnen en buiten is er niks van deze folie te zien, maar wanneer een inbreker zijn slag wil slaan, zal hij ontmoedigd raken door de taaie beschermlaag van de folie. Ten slotte zijn er raamfolies waaraan scherven blijven kleven wanneer het raam barst. Deze veiligheidsfolie is een verantwoorde keuze als je kinderen hebt die van wild spelen houden.

Decoratieve raamfolies

Maar er zijn ook veel raamfolies die jouw raam prachtig kunnen versieren. Heb je bijvoorbeeld altijd al gedroomd van een monumentaal pand met glas-in-loodramen maar heb je daar het geld niet voor? Door je ramen te beplakken met glas-in-lood raamfolie creëer je de illusie dat je prachtig kleurrijke ramen hebt voor een fractie van de prijs. Ook kan je ervoor kiezen je ramen te beplakken met een effen gekleurde raamfolie voor die extra pop of color! Hierbij heb je de keuze uit een effen of doorzichtige variant.