Een gietvloer in je interieur

Wanneer het gaat over gietvloeren, denk je er waarschijnlijk niet meteen aan om die in je huis toe te gaan passen. Logisch, want dankzij de enorme hardheid van deze vloeren worden ze vaak toegepast in bijvoorbeeld loodsen waar zware machines gebruikt worden. Toch kan zo’n vloer wel degelijk een heel goede optie zijn voor onder andere een woonkamer, om verschillende redenen.

De voordelen van deze luxe vloer

Allereerst is een gietvloer heel gemakkelijk te leggen en al na een paar uur is hij volledig gehard. Logischerwijs is de vloer naadloos, dat geeft meteen een strakke en rustige uitstraling. Ook zorgt dit ervoor dat de ruimte groter lijkt, zeer geschikt dus voor wat minder royale kamers, denk aan die in een appartement of flat. Een glad oppervlak betekent natuurlijk gemakkelijk schoon te houden, ook niet geheel onbelangrijk. Dankzij het feit dat de vloer ook voor zware toepassingen wordt gebruikt, is deze zeer schokbestendig. Het is vrijwel onmogelijk om er krassen op te krijgen, dus ook voor gezinnen is een dergelijke vloer een goede optie.

Een huiselijk gevoel

Er zijn verschillende manieren waarop je met een gietvloer toch een huiselijk gevoel kunt creĆ«ren. Je moet je beseffen dat zo’n vloer direct een stoer en aanwezig statement geeft en een industriĆ«le stijl met zich meebrengt. Door dit te mixen met zachte pastelkleuren wordt de uitstraling wat vrouwelijker, wanneer er gecombineerd wordt met veel wit krijgt het geheel een chique look. Omdat de vloer vrij neutraal is kun je met het interieur best iets meer over de top gaan door wellicht een fel oranje kleur als accent te kiezen, de vloer neutraliseert dat weer enigszins.

Niet alleen in huis

Ten slotte kan dit type vloer ook toegepast worden in bijvoorbeeld een tuinhuis of blokhut, om deze zo gebruiksvriendelijker te maken en een stoer tintje mee te geven. In combinatie met een paar grote leren banken of fauteuils heb je in een handomdraai een heuse men cave, terwijl je het met een paar kussentjes tot een liefelijk prinsessenpaleis kunt omtoveren. Dankzij de basic look kan deze vloer met bijna alle stijlen overweg, zolang je de rest van de inrichting op de juiste manier samenstelt. Wil je meer advies over gietvloeren? Neem dan contact op met Van Hollandse Bodem, specialist in gietvloeren.