Slaapkamer inrichting tips

Hoe de inrichting van je slaapkamer kan helpen bij een betere nachtrust

Een goede nachtrust is de snelste manier naar een fijner leven. Wanneer je voldoende slaap krijgt, kan je lichaam zich ’s nachts herstellen en word je ’s ochtends uitgerust wakker. Je kunt alles weer helemaal aan, raakt minder snel gestrest, kan zaken makkelijker onthouden en functioneert beter.

Hoe krijg je nou een betere nachtrust? Veel tips zijn bekend – bouw op tijd de dag af, drink ’s avonds geen cafe├»ne en kijk een uur voor bedtijd niet naar schermen. Maar wist je dat je slaapkamer inrichting ook een grote rol speelt bij een goede slaap?

Je slaapkamer interieur is belangrijker dan je denkt. Het begint al met de ventilatie en temperatuur, het liefst op een natuurlijke manier. Laat bijvoorbeeld het raam lekker op een kiertje staan, daarmee slaap je fijner dan met een kachel of een airconditioner aan. Ook het licht is belangrijk, je gaat pas melatonine aanmaken als het goed donker is in je slaapkamer. Misschien zijn al jouw slaapproblemen voorbij wanneer je je gordijnen verduistert.

Vervolgens zorg je natuurlijk dat je slaapkamer helemaal schoon is,veel mensen hebben last van een huisstof allergie. Wanneer je de slaapkamer inrichten gaat, denk hier dan goed over na. Misschien is het wel gezellig om warme kleden voor je bed te leggen maar als je ze niet goed schoon houdt, is het slecht voor je slaapkwaliteit.

Denk bij de slaapkamer inrichting goed na over de functie van die kamer. Je wilt hier lekker kunnen uitrusten. Om goed te kunnen slapen, moet je je goed kunnen ontspannen in deze ruimte. Gebruik voor je slaapkamer interieur dus niet teveel drukke prints, zet er geen spullen in waar je je aan ergert en laat als het even kan de tv weg uit de slaapkamer. Zorg voor genoeg bergruimte zodat je niet overal rommel ziet liggen en neem geen werkspullen mee de slaapkamer in waardoor je afgeleid raakt. Kortom alles wat niet met slapen (of die andere activiteit die je in de slaapkamer doet) te maken heeft, is weg.

Met deze gouden tips voor je slaapkamer inrichten hoef je geen schaapjes meer te tellen. Slaap lekker!