Koffie is populairder dan ooit

De Nederlander verslaat de Italianen op een verassend vlak, namelijk koffiedrinken. De Nederlander drinkt elke dag gemiddeld 4,4 koppen koffie. Dit doen we op verschillende manieren. De afgelopen jaren zijn er namelijk veel introducties geweest voor deze verschillende soorten manieren van koffie zetten.

Filterkoffie

Filterkoffie is weer terug van weggeweest. De nieuwe naam is slow coffee. Deze bonen houden het water langer vast waardoor er een unieke smaak in werking treed.

Senseo

Tien jaar geleden kwam den Senseo op de markt. Het was een gigantisch succes over de hele wereld. Er kon koffie worden gezet per kop. De laatste Senseo werkt echter met koffiebonen in een plastic houdertje. Daardoor is ook elke senseo koffie gezet met vers gemalen koffie. Daarnaast kan er nu zelfs ook een apparaat worden toegevoegd waarmee je snel en eenvoudig melkschuim toevoegt.

Koffiezetapparaat nieuwe stijl

De nieuwe trend onder de koffiezetapparaten zijn apparaten die ook bonen kunnen malen. Met deze machine kan je eenvoudig de gewenste sterkte selecteren. Daarnaast kun je kiezen tussen een grove en fijne maling. Daardoor is het eenvoudig om een bakje koffie te zetten naar wens. Veel aanbieders zoals DE, Darboven en nog andere hebben een uitgebreid aanbod aan deze apparaten.